Sinterklaas in Utrecht 2010

Intocht Sinterklaas in Utrecht

Deze website gaat over de jaarlijke intocht van Sinterklaas in Utrecht. De intocht van de Sint in Utrecht is dit jaar op 13 November. Locatie: Weerdsluis, Domplein. Tijd: 12:30-15:00. Adres: Korte Minrebroederstraat 2, 3512GG Utrecht

LET OP! De aankomst van Sinterklaas zal dit jaar iets anders verlopen omdat de Weerdsluis afgesloten is wegens werkzaamheden. Alle activiteiten spelen zich af op en rondom het houten vlonder aan de Bemuurde Weerd Oostzijde. De plaatsen waar je als publiek kunt staan: Weerdsingel Westzijde, Monicabrug, Nieuwekade, Zandbrug, Weerdbrug, Bemuurde Weerd Oostzijde

Waar kun je Sinterklaas zien en wat is er te doen?

Vanaf 12.00 uur:
Sinterklaas vaart over de singel en de Oudegracht naar de Weerdsluis.

12. 30 uur:
Muziek bij de Weerdsluis in afwachting van de Sint.

12.40 uur:
Luchtacrobatiek door Bungelpiet aan de 14 meter hoge kraan van de ‘Utrechtse Stroomboot’.

12.50 uur:
Met het publiek wordt onder leiding van dirigente Hanne van de Vrie ’De Grote Sinterklaas Canon’ ingestudeerd.

13.00 uur:
Verwachte aankomst Sinterklaas bij de Weerdsluis, alwaar hij welkom wordt geheten door burgemeester Aleid Wolfsen. Op het Domplein starten er verschillende activiteiten, zoals schminken, een draaimolen, een springkussen, acrobatieken, muziek van een Pieten Rap Band, gratis popcorn.

14.00 uur:
Sinterklaas stapt bij de Weerdsluis op zijn schimmel Americo en gaat in een kleurrijke optocht door de stad naar het Domplein.

14.30 uur:
Verwachte aankomst Sinterklaas op het Domplein.

15.00 uur:
Sinterklaas verschijnt op het balkon van het Academiegebouw en wordt daar verwelkomd door de Rector Magnificus van de Universiteit Utrecht.

Sinterklaas komt al bijna weer, de sinterklaaspakjes en de pepernoten liggen alweer in de winkels!.  Binnenkort komt Sinterklaas met de zwarte pieten alweer met zijn stoomboot aan!. De sint komt op 13 November aan met zijn stoomboot vol sinterklaascadeautjes en sinterklaaspakjes.

Op 05 December is het Feest van Sinterklaas en rond die tijd deelt de Sint in Utrecht sinterklaaskados uit. 

Sinterklaascadeaus
Wat staat er op jouw verlanglijstje voor Sinterklaas dit jaar? Sinterklaas komt dit jaar weer met een hele stoomboot vol met leuke sinterklaascadeautjes naar ons land. Heb je je verlanglijstje al gereed of moet je er nog aan beginnen? Wat zijn je wensen voor dit jaar?

10 Reacties

 1. Linnenbank

  Mevrouw, mijnheer,
  De intocht van de Sint in Utrecht is op 13 november as.
  Dus niet op 20 november, zoals abusievelijk op uw website staat vermeld.
  Wilt U zo vriendelijk zijn per direct de juiste datum te vermelden? Dat voorkomt teleurstellingen bij de kinderen én ouders.
  Dank voor uw medewerking.
  ing. H.J.Linnenbank,
  voorzitter Stichting Stadsontspanning Utrecht

  1. admin (Auteur bericht)

   Bedankt voor de informatie, het is aangepast.

 2. Mieke

  Elk jaar toch weer bizar hoe onduidelijk de datum is dat Sinterklaas in Utrecht aankomt. Vorige week nog een mail naar ‘deze website’ gestuurd en toen kreeg ik als antwoord dat het nog niet bekend was, maar waarschijnlijk 20 of 27 november. Nu staat er opeens een bericht van 25 augustus (!) dat het toch 13 november wordt.

  Heel vreemd. Maar het is dus echt zeker definitief 13 november 2010? Op http://www.sinterklaas-informatie.nl/sinterklaas_intochten.htm staat namelijk nog 20 november….

  1. admin (Auteur bericht)

   Beste,

   De datum van 25/08 slaat op het topic dat op die datum is aangemaakt. De informatie over de intocht is deze week in dit topic aangepast na informatie te hebben ontvangen van de gemeente Utrecht

 3. C.deVries

  Hallo,

  Hoe laat en waar komt de Sint aan in Utrecht?

  Met vriendelijke groet, mevrouw de Vries

  1. admin (Auteur bericht)

   Hallo, de locatie is Weerdsluis, Domplein

 4. Bas

  Hoe laat komt hij aan?

 5. katrien Pleunis

  Fijn om te weten wanneer de Sint komt, echter kan ik niet achterhalen hoe laat. Graag jullie reactie.
  Groet, Katrien

  1. admin (Auteur bericht)

   Hoi,

   De tijd staat er nu ook bij. Van 12.30 tot 15.00 uur.

   Veel plezier!

 6. intocht sinterklaas 2012

  Hallo ik ben erg benieuwd of jullie al weten wanneer de intocht sinterklaas 2012 zal zijn en weten jullie ook waar de intocht sinterklaas in 2012 is? Alvast bedankt!

Geen reacties toegestaan.