Intocht Sinterklaas in Utrecht 2011

Pak je agenda er maar bij!. Het is bekend wanneer de intocht van Sinterklaas in Utrecht is dit jaar, in 2011.

De intocht zal zijn op zaterdag 12 November, vanaf 12.00 zal Sinterklaas aan komen varen met zijn Pieten over de Oudegracht naar de Weerdsluis. Daar zal hij omstreeks 13.00 uur arriveren en welkom worden geheten door de Burgemeester.

LET OP! De aankomst van Sinterklaas zal dit jaar iets anders verlopen omdat de Weerdsluis afgesloten is wegens werkzaamheden. Alle activiteiten spelen zich af op en rondom het houten vlonder aan de Bemuurde Weerd Oostzijde. De plaatsen waar je als publiek kunt staan: Weerdsingel Westzijde, Monicabrug, Nieuwekade, Zandbrug, Weerdbrug, Bemuurde Weerd Oostzijde

De presentatie is in handen van Conny Kraaijeveld van RTV UTRECHT.

Vanaf 12.00 uur: Sinterklaas en zijn pieten varen over de Oudegracht naar de Weerdsluis.

12.30 uur: Muziek en zingen bij de Weerdsluis in afwachting van de Sint.

12.40 uur: Luchtacrobatiek door Bungelpiet aan de 14 meter hoge kraan van de ‘Utrechtse Stroomboot’.

12.50 uur: Met het publiek wordt onder leiding van dirigente Hanne van de Vrie ’De Grote Sinterklaas Canon’ ingestudeerd.

13.00 uur: Verwachte aankomst Sinterklaas bij de Weerdsluis, alwaar hij welkom wordt geheten door burgemeester Aleid Wolfsen.

Op het Domplein starten om 13.00 uur verschillende activiteiten, zoals: de Utrechtse musea die zich met een Sint-activiteit presenteren, kleuren/tekenen, schminken, circus Diedom, acrobatieken, dansen met Danspiet, muziek van een pietenband en met mijter op en mantel om op een pony rijden (zodat je kunt voelen hoe het is om Sinterklaas te zijn). Ook is op het Domplein eten en drinken verkrijgbaar.

14.00 uur: Sinterklaas stapt bij de Weerdsluis op zijn schimmel Amerigo en gaat in een kleurrijke optocht door de stad naar het Domplein (zie de kaart hieronder voor de route).

14.30 uur: Verwachte aankomst van Sinterklaas op het Domplein.

15.00 uur: Sinterklaas verschijnt op het balkon van het Academiegebouw en wordt daar verwelkomd door de Rector Magnificus van de Universiteit Utrecht.

RTV Utrecht zal live verslag doen van de intocht van Sinterklaas in Utrecht op 12 November.

7 Reacties

 1. Tom

  Ben wel benieuwd naar het kaartje!!

 2. Her

  En hier nog een….

 3. Etienne

  WAAR IS HET KAARTJE VAN DE INTOCHT ROUTE?!?!?!

  1. admin (Auteur bericht)

   Het kaartje is toegevoegd.

 4. Puck

  waar blijft de route???

 5. Rob

  Nog even nagenieten? Bekijk dan de fotoserie op http://www.mijnkeuze.nl/albumselecties.php?fotoserie=sint2011

 6. dennis

  Ligt het aan mij of komt sinterklaas ieder jaar vroeger? De kids vonden het in ieder geval fantastich en hebben de trommels weer vol snoepgoed zitten 🙂

Geen reacties toegestaan.